Vera de Pont

News

Due to website relocation, projects of 2017 and 2018 are currently not shown.

Talkshow Open Source Fashion Manifesto

“Ontwerpers Martijn van Strien en Vera de Pont zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om het modesysteem te vernieuwen. Voor het Tijdelijk Modemuseum schreven ze een manifest over de toekomst van de mode-industrie. Volgens hen moet deze zich meer gefocussen op duurzaamheid en het gebruik van nieuwe technologieën. Juist de consument wordt door Van Strien en De Pont opgeroepen om hierin een actieve rol in te nemen. Drie boodschappen uit het manifest zijn verwerkt in een geveldoek dat zij in samenwerking met TextielLab Tilburg ontwikkelden. Door verschillende garens te gebruiken die stuk voor stuk anders op licht reageren, bepaalt het moment van de dag welke boodschap leesbaar is. “

Read more here

Vera de Pont